Kurumsal
Doğal ve geri dönüşebilir bir malzeme olan alçının yapı sektöründeki kullanımının doğal ve geri dönüşebilir katkılarla kirletilmeden ve insan sağlığına zarar vermeden korunması esastır. Türkiye nin öncü, alçı özlü yapı malzemeleri üreticisi olma ve geleceği olan yapılar için yenilikçi alçı teknololjileri geliştirme vizyonumuzla kurduğumuz ABS BIOVERSE Sürdürülebilir Alçı Dünyasını sizlere tanıtmak isteriz.
ABS BIOVERSE Sürdürülebilir Alçı Dünyası; ABS BIOVERSE biyoteknolojik yapı malzemelerinde kullanılan katkının geri dönüşüm ve doğal içerik oranının yüksek olması özelliğiyle ürünlerimizin üretim bandından itibaren “BIO”, tüm üretim proseslerinde geri dönüşüm oranın yüksek, enerji ve hammadde kullanımının az olmasından dolayı “SÜRDÜRÜLEBİLİR”, nihai yapının uzun yıllar sağlıklı bir şekilde ayakta durabilmesi ve kolay tadilatla daha az enerji, daha az iş gücü ve daha az atık gibi avantajları sayesinde ”GELECEĞİ OLAN YAPILAR” olmasını hedeflemektedir.
ABS BIOVERSE Sürdürülebilir Alçı Dünyası kavramını Birleşmiş Milletlerin çalışmış olduğu “Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları” çerçevesine oturtarak “Geleceği Olan Yapılar için Yenilikçi Alçı Teknolojileri Geliştirme” vizyonumuzun içerisine aldık.
ABS Alçı olarak bu güne kadar gerçekleştirdiklerimizi ABS BIOVERSE Sürdürülebilir Alçı Dünyası çatısı altında 9 maddelik hedefler listemizde topladık.
1- Sorumlu Üretim ve Geri Dönüşüm
Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin 12. Maddesi “Sorumlu Tüketim ve Üretim” prensibleri gereğince; sentetik küf önleyici katkı yerine daha az miktarda yeni jenerasyon biyoteknolojik küf önleyici mikrokapsüller kullanılarak ABS BIOVERSE biyoteknolojik yapı malzemeleri geliştirilmiştir. Üretim esnasında doğaya olan olumsuz etkileri minimuma indirebilmek ve ürünlerindeki sürdürülebilirlik oranını maksimuma çıkarabilmek için üretim sürecinde sürekli iyileştirmeler yapılmaktadır.
Sürdürülebilirlik oranını arttırmak üzere ABS ALÇI nın kendi tasarımı olan “Toz Alçı ve Alçı Plaka Hammadde Geri Kazanım Sistemi”nin devreye alınmasıyla, ürün fireleri ile standart dışı ürünler geri kazanılarak hammadde olarak tekrar kullanılmaya başlanmıştır.
2- Yapı Sağlığı – Geleceği Olan Yapılar
ABS BIOVERSE Bioteknolojik yapı malzemeleri yapı sağlığının iyileştirilmesine katkıda bulunur. Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin 11. Maddesi “Sürdürülebilir Şehir ve Yaşam” prensibi altında; daha sürdürülebilir şehirler ve yaşamlar için mevcut ürün içeriğinde bitkisel kökenli moleküller kullanılarak binaların sentetik koruyucular sebebiyle maruz kaldığı toksik etkinin azaltılması amaçlanmıştır ve bu kullanımın farklı ürün gruplarında da aktif hale getirilmesi üzerine çalışmalar yapılmaktadır.
3- Hedeflerimiz için Doğru Ortaklıklar
Daha sağlıklı yarınlar için bir çok iş birliğine açık olan ABS ALÇI, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin 17. Maddesi “Hedefler için Ortaklıklar” prensibine dayanarak; 2021 senesinde Nanomik Biyoteknoloji ile yapmaya başladığı çalışmalarla sektöre öncülük edecek bir iş birliğine imza atmıştır. Gerçekleşen bu doğru ortaklık modeliyle; hem iç mekanlarda hem de dış cephelerde gittikçe artan bir miktarda kullanılan yapı malzemelerinden biri olan alçı plakalardaki sürdürülebilirlik oranının arttırılması ile yapı sağlığının iyileştirilmesi amaçlanmıştır.
4- İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme
Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin 8. Maddesi “İnsana Yakışır İş ve Ekonomik Büyüme” prensibine dayarak; bir derin teknoloji girişimi olan NANOMİK Biyoteknoloji ile ABS ALÇI arasında hem AR-GE işbirliği yapılmıştır, hem de yerli ve milli ekonomik büyüme desteklenmiştir. Farklı alanlarda farklı iş birliklerinin önünü açan öncü bir girişim gerçekleştirilmiştir.
5- Yenilikçi Alçı Teknolojileri
Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin 19. Maddesi “Sanayi, Yenilikçilik ve Altyapı” prensibi altında; aslında tarım sektörü için geliştirilen küf önleyici bir malzeme, ezber bozan nitelikteki bir işbirliğiyle direkt olarak yapı sektöründe de kullanılmaya başlanmıştır. Dünya daki ilk ve tek küf engelleyici biyoteknolojik yapı katkısı geliştirilmiş ve ABS BIOVERSE yapı malzemeleri kategorisinde biyoteknolojik bir yapı malzemesi olarak sektördeki yerini almıştır.
6- İnsana Etki
ABS BIOVERSE biyoteknolojik yapı malzemeleri kategorisi, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin 3. Maddesi “Sağlıklı Bireyler” gereğince; ikamet edilen binaların biyoteknolojik temelli yeşil bir yapı malzemesi kullanılarak inşa edilmesi, binalarda yaşayan insanların sağlığına ve çevre sağlığına doğrudan etki sağlaması hedefiyle oluşturulmuştur.
7- Doğaya Etki
ABS BIOVERSE Bioteknolojik yapı malzemeleri doğaya dosttur. Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin 6. Maddesi “Temiz Su ve Sıhhi Koşullar” prensibine dayanarak; biyoteknolojik dış cephe alçı plakası Extreme bina çevresindeki ekolojik yaşama doğrudan bir tehdit oluşturmamaktadır.
Dış cephelerde kullanılan yapı malzemelerinin yağmur suları ile aşınması ile birlikte zararlı sentetik koruyucuların bina çevresindeki ekolojik yaşamı tehdit ettiği, hatta bitki örtüsünü neredeyse tamamen yok edebildiği bilinmektedir. Sürdürülebilir bir dünya için ekolojik yaşama pek çok zararı olan bu sentetik katkılar yerine çevre dostu çözümlerin geliştirilmesi oldukça kritik bir noktada yer almaktadır.
8- Sosyal Etki
ABS BIOVERSE Sürdürülebilir Alçı Dünyasının yarattığı sosyal etkiyle; toplumun dikkati karbon ayak izinin azaltılmasına giderek daha fazla çekilemekte ve insanların düşük karbon yayılımı yaparak yaşamaya önem vermelerine katkı sağlanmaktadır.
Sosyal açıdan, toplumun temel barınma ihtiyacına cevap verecek sürdürülebilir yüksek yoğunluklu yapı malzemesi talebi, yeni jenerasyon biyoteknolojik küf önleyici mikrokapsüllü Extreme dış cephe plakası ve Intreme bioFiT iç mekan alçı plakası ile doğrudan karşılanmaktadır.
Sürdürülebilir dış cephe alçı plakası Extreme; İstanbul Sanayi Odası nın düzenlediği “2024 Yeşil Dönüşüm Ödülleri” kapsamında “Sürdürülebilirlik İş Birliği” kategorisinde birincilik ödülüne; 2023 yılında da 10. su düzenlenen “2023 Sürdürülebilir İş Ödülleri” kapsamında "İşbirliği-Kurum” kategorisinde ödüle layık görülmüştü. Sürdürülebilir yapı malzemeleri ve sürdürülebilir bir geleceğin önemini daha geniş kitlelere duyurarak kamuoyu oluşturmak ve sosyal etkisini artırmak hedeflenmiş layık görülen bu ödüllerle de desteklenmiştir.
9- İklim Değişikliği için Hareket
Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin 13. Maddesi “İklim Eylemi” çerçevesinde iklim değişikliğinin yol açtığı çevresel etkilerin ölçümlenmesine yönelik ürünler geliştirme bilinciyle hareket ederek yapılan ve Türkiye de bir ilki temsil eden biyoteknolojik yapı malzemelerinin yapı sektörüne kazandırılmasıyla üretimdeki ve uygulamadaki karbondioksit emisyon değerlerinde düşüş sağlanmıştır.
ABS BIOVERSE Alçı Dünyasından, Biyoteknolojik Yapı Malzemeleri;
Extreme Sürdürülebilir Dış Cephe Plaka ve Intreme bioFiT Sürdürülebilir İç Mekan Alçı Plaka...
EXtreme dış cephe alçı plakasına biyoteknolojik mikrokapsüller eklenerek geliştirilen sıfır küf özelliği veren katkı, iç mekan alçı plakası Intreme FiT in Ar-Ge çalışmalarına destek olmuş ve Intreme bioFiT sürdürülebilir iç mekan alçı plakası üretilmiştir.
Dünya da ve Türkiye de ilk kez biyoteknolojik bir bileşen, halihazırda üretilen bir yapı malzemesinde kullanılan sentetik koruyucunun direkt yerini alarak, bir yapı malzemesi katkısı olarak seri üretimde kullanılmıştır. Aslında tarım sektörü için geliştirilen küf önleyici bir malzeme, ezber bozan nitelikteki bir işbirliğiyle direkt olarak yapı sektöründe de kullanılmaya başlanmıştır. NANOMİK BİYOTEKNOLOJİ ve ABS ALÇI arasında gerçekleştirilen intrasektör teknoloji adaptasyonu, yapı sektöründe sürdürülebilir dönüşüme örnek olmuştur.
İnanıyoruz ki biyoteknolojik yapı katkıları kullanım alanlarının genişlemesiyle, yeni nesil sıfır karbon ayak izli katkıların kullanımı artacak ve ABS BIOVERSE Sürdürülebilir Alçı Dünyası bu değişime öncülük edecektir.